Project 2017

In juni 2017 starten we met een nieuw programma waarin muziek van Henri Purcell, John Dowland en Jean Sibelius centraal staan.

Na een project waarin Engelse en Hongaarse muziek een hoofdrol speelden, gaan we onder leiding van Monique Suring komend seizoen weer Engelse muziek zingen. In plaats van Hongarije wordt het tweede land Finland, het land van Jean Sibelius.

Het project zal minder moeilijk zijn dan het afgelopen jaar. Monique heeft gekozen voor eenvoudiger repertoire, mede om veel tijd te hebben om aan de ontwikkeling van de koorklank te werken. Dit betekent zeker niet dat de muziek daardoor minder mooi zou zijn, haast in tegendeel!

Jean Sibelius (1865-1957) heeft prachtige koormuziek geschreven, maar wie zingt het ooit? De muziek is niet, of in verzamelbundels uitgegeven, dus is het een arbeidsintensieve en kostbare aangelegenheid om deze muziek te bemachtigen. Het projectkoor heeft in de periode waarin zij bestaat al meer buitengewone muziek uitgezocht en uitgevoerd, en ook nu gaat dat met deze muziek van Sibelius lukken: de uitgever heeft speciaal voor het koor een bundeltje uitgegeven van de te zingen stukken.

Daarnaast staat op het programma ‘Funeral Sentences’ van Henri Purcell (1659-1695), geschreven voor de begrafenis van Koningin Mary II (vrouw van Willem van Oranje). Voorts zullen delen uit de ‘Songbooks’ van John Dowland (1563-1626) worden ingestudeerd. Als aanvulling op Sibelius, toch weer even Hongarije, met stukken van Zoltán Kodály (1882-1976).

Voor dit project kunnen we nog enkele sopranen, tenoren en bassen gebruiken. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via de contactpagina of telefonisch 0561-769049
 

vorige pagina