Project 2019 - 2020

Op het programma muziek van Josquin Desprez, Orlando di Lasso, Hildegard von Bingen, Mozart en Brahms, Samuel Barber, Pablo Casals, Louis Andriessen, Paul Dessau en Arvo Pärt. Werken voor vier- tot zevenstemmig gemengd koor, maar ook voor vrouwen- en mannenkoor apart, a capella en met pianobegeleiding. De vocale muziek zal worden afgewisseld met pianowerken van Bach, uitgevoerd door Jeanine Santing, en met teksten voorgedragen door Marije Roorda. De 16-jarige Elise Huser zal de sopraansolo zingen in twee werken van Pärt.

Anders dan bij vorige projecten is er dit keer een buitenmuzikaal thema, samenhangend met het feit dat het binnenkort 75 geleden is dat de Tweede Wereldoorlog eindigde.

De concertdata zijn:

  • Vrijdag 31 januari, 20.00 uur, Clemenskerk te Havelte
  • Zondag 2 februari, 15.00 uur, Dorpskerk te Wapserveen

Het koor verleent dit najaar ook medewerking aan Growing Archive of Reconstruction, een artistiek onderzoeksproject van Neeltje ten Westenend naar de representatie van de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid te Frederiksoord. Daarin staan vragen centraal als: Hoe wordt de geschiedenis van het landbouwkundig en sociaal-economisch experiment van Frederiksoord verteld? Hoe ontstaat beeld vanuit tekst, vanuit de archieven, herinneringen en verhalen?

In dit kader heeft Monique Suring op de tekst van een lied dat gezongen is ter gelegenheid van de opening van de Tuinbouwschool, opnieuw muziek geschreven omdat de oorspronkelijke melodie niet bewaard is gebleven. Met nog enkele andere liederen wordt dit door ons ingestudeerd en op experimentele wijze, onder leiding van de kunstenaar Harry de Wit, in het koloniekerkje van Wilhelminaoord gefilmd.

vorige pagina