Project 2017/2018

In juni 2017 zijn we gestart met een  programma waarin muziek van Henri Purcell, John Dowland en Jean Sibelius centraal staan. Na een project waarin Engelse en Hongaarse muziek een hoofdrol speelden, werken we nu aan een programma met - naast Engelse muziek - muziek uit Finland, het land van Jean Sibelius.

Jean Sibelius (1865-1957) heeft prachtige koormuziek geschreven, maar wie zingt het ooit? De muziek is niet, of in verzamelbundels uitgegeven, dus is het een arbeidsintensieve en kostbare aangelegenheid om deze muziek te bemachtigen. Het projectkoor heeft in de periode waarin zij bestaat al meer buitengewone muziek uitgezocht en uitgevoerd, en ook nu gaat dat met deze muziek van Sibelius lukken: de uitgever heeft speciaal voor het koor een bundeltje uitgegeven van de te zingen stukken.

Daarnaast staat op het programma ‘Funeral Sentences’ van Henri Purcell (1659-1695), geschreven voor de begrafenis van Koningin Mary II (vrouw van Willem van Oranje). Voorts zullen delen uit de ‘Songbooks’ van John Dowland (1563-1626) worden ingestudeerd. Als aanvulling op Sibelius, toch weer even Hongarije, met stukken van Zoltán Kodály (1882-1976).

De concerten zijn gepland op vrijdagavond 28 september en zondagmiddag 30 september 2018 in de Pancratiuskerk te Diever en het Koloniekerkje te Wilhelminaoord. Samenwerking wordt verleend door organist Fedde Tuinstra en vier koperblazers uit het Nederlands Begeleidingsorkest.

Voor dit project kunnen we nog enkele sopranen, tenoren en bassen gebruiken. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via de contactpagina of telefonisch 0561-769049
 

vorige pagina